Hyvä hoivakoti tukee myös ilmastotavoitteita

Uusien hoivakotien on parannettava hyvän elämisen edellytyksiä. Siksi ne tulee suunnitella ja rakentaa huolellisesti ja vastuullisesti, asukkailleen viihtyisiksi ja työntekijöilleen toimiviksi. Osa vastuullisuutta on rakennuksen energiatehokkuuden ja koko elinkaaren hiilijalanjäljen tarkastelu. Tässä me haluamme olla toimijoiden, kuntien ja hyvinvointialueiden tukena HYVÄN OLON -konseptillamme.

Hoivakodin tai muun rakennuksen arvioinnissa ei tarvitse turvautua vain omaan järkeen. Esimerkiksi Euroopan käytetyin kiinteistöjen ympäristöluokitusjärjestelmä BREEAM auttaa analysoimaan ja pisteyttämään rakennuksen ympäristösuorituskykyä sekä itse kiinteistön teknisten ominaisuuksien että sen käytön aikaisen ylläpidon näkökulmista.

Iloitsemme siitä, että olemme saaneet toteuttaa jo useita kohteita, jotka palvelevat BREEAM -sertifikaatin vaatimuksia. Yksi tällainen kohde on Oulun Hiukkavaaraan syksyllä valmistuva HYVÄN OLON -hoivakiinteistö, jonka olemme kehittäneet Nrepille. Nykyaikaiseen hoivakotikiinteistöön on yhteistyössä Nrepin kanssa tuotu ratkaisuja, jotka lisäävät kohteen ympäristöystävällisyyttä täyttäen vaativan BREAAM in use -ympäristösertifikaatin very good-tason vaatimukset.

Yhteistyö Vesteran kanssa on ollut antoisaa ja ammattitaitoinen ote näkyy hoivakohteiden kehittämisessä. On ollut ilo tuoda laadukkaita hoivaratkaisuja yhä useamman kaupungin ja kunnan saataville. Rakennettava kohde on hieno lisäys kasvavaan hoivakiinteistöportfolioomme”, kommentoi Nrepin Suomen hoivasijoituksista vastaava sijoituspäällikkö Thomas Buddén.

Kohde toteutetaan Vesteran HYVÄN OLON -vuokrakonseptin mukaisesti, vuokralaisena toimii Rinnekodit. Palvelutalo tulee tarjoamaan kodinomaiset tilat 60 ikäihmiselle, joihin asukkaat pääsevät muuttamaan syksyllä 2024.

Investoinnit ympäristöä vaaliviin ratkaisuihin vahvistavat myönteistä kuntakuvaa, tuntuvat kukkarossa pienentäessään rakennuksen ylläpitokustannuksia ja näkyvät rakennuksen mahdollisessa jälleenmyyntiarvossa.