Kilpailuvoitto – yhteisöllistä asumista Naantaliin

Olemme voittaneet Naantalin kaupungin järjestämän yhteisöllisen asumisen palvelutalon tontinluovutuskilpailun yhdessä Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n kanssa. Rakennamme nelikerroksinen palvelutalon arvostetulle Luonnonmaan saarelle Naantaliin. Palvelutalo tulee vastaamaan Varsinais-Suomen hyvinvointialueen tarpeisiin tarjoten sekä yhteisöllistä että ympärivuorokautista palveluasumista 61 ikäihmisille.

Rakennusten arkkitehtuuri ilmentää saariston elämää, luontoa ja rakennusperinteitä modernilla tavalla. L-muotoisen, harjakattoisen palvelutalon tyylikkään ulkoasun viimeistelee saumaton pystypuujulkisivu. Huomioimme palvelutalon suunnittelussa muunneltavuuden ja rakennuksen monikäyttöisyyden, joka takaa rakennuksen tehokkaan käytön koko sen elinkaarensa ajan.

Olemme suunnitelleet kohteen vastuullisesti ympäristöä ja ilmastoa kunnioittaen. Järkevän tilasuunnittelun lisäksi olemme minimoineet tuotesidonnaiset ilmastopäästöt ja energiankäytön hiilijalanjäljen. Puurakentaminen, maalämpö, aurinkoenergiavoimala, energiatehokkaat ikkunat ja ovet, vettä säästävät vesikalusteet ja sähköä säästävä valaistus ovat esimerkkejä vastuullisista ratkaisuistamme.

Palvelutalon rakentaminen alkaa maanrakennustöillä huhtikuussa 2024. Asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa syksyllä 2025. Palvelut tuottaa Huhtihovi Oy.

Toimimme hankkeessa hankekehittäjänä sekä vastuullisena KVR-urakoitsijana. Hanke on ARA-rahoitteinen.