Kuopion turvakoti valmistunut

Olemme saaneet viimeisteltyä valmiiksi Kuopion turvakodin. Upouusi turvakoti sijaitsee Kuopion keskustan läheisyydessä Kumpusaaressa Kallaveden äärellä. Sisätiloiltaan vajaan 800 neliön turvakoti pitää sisällään kymmenen huonetta ja yhteistiloja.

Arkkitehtonisesti näyttävän rakennuksen suunnittelussa on tuotu luonto mahdollisimman lähelle asukkaita luomaan rauhoittavaa ja turvallista oloa. Pitkittäinen, käännetty harjakatto käärii siipimäisesti taittuvan rakennusmassan kuorensa sisään. Ympäröivä metsä ja Kallavesi tarjoavat suomalaisen kansallismaiseman. Pihan toiminnot, terassialue, leikkipiha ja nuotiopaikka kannustavat matalan kynnyksen yhteisöllisyyteen tarjoten kuitenkin myös paikkoja rauhoittumiseen. Luonnon rauhoittavat teemat jatkuvat myös sisätiloissa värien ja puun käytössä.

Voitimme hankkeen suunnitelmillamme kaupungin järjestämässä tontinluovutuskilpailussa yhdessä kumppaneidemme MVH:n ja Arkadi Arkkitehdit Oy:n kanssa. Kohde on toteutettu hyvinvointialueelle kustannustehokkaana vuokrahankintana. Toimimme hankkeessa vastuullisena KVR-urakoitsijana.

Tutustu lisää kohteen kuviin ja videoon.