Leila Koiviston tärkeät roolit: Tikakosken toimistopäällikkö ja kesäteatterin Karoliina

Joidenkin ihmisten kellossa tuntuu olevan enemmän tunteja kuin muilla. Leila Koivisto ehtii taloushallinnon töiden ohella organisoida yrityksen muuttoa ja vapaa-ajallaan muun muassa opiskella näytelmän vuorosanoja, kuntoilla, kannustaa lastenlapsia jalkapallokentällä ja poimia talteen mielenkiintoisia lukuvinkkejä työkavereille jaettaviksi.

”Kun tulin Tikakoskelle 13 vuotta sitten, minulla ei ollut edeltäjää”, Leila Koivisto kertoo. ”Yhtiössä oli silloin kolme toimihenkilöä: toimitusjohtaja, työnjohtaja ja minä.” Oli myös upouudet tietokoneohjelmat, joihin perehtymisellä tuoreen toimistopäällikön urakka alkoi.

Tätä nykyä Leilan työtä on palkanlaskennan, maksuliikenteen, reskontranhoidon ja laskutuksen lisäksi valmistuneiden työmaiden ja hankintaosaston sisäinen auditointi. Kollegoitakin on jo parisen kymmentä Raisiossa, Oulunsalossa ja Espoossa.

”Tyypillisiä työpäiviä ei oikeastaan ole, ja työni on itsenäistä”, Leila pohtii. ”Korona-aikana se oli jopa yksinäistä: olin paljolti itsekseni toimistolla, kun muut olivat etätöissä.” Nyt onkin sitä mukavampaa tavata työkavereita, vaikka kahvikupillisen ajan. 

Sisäinen sisustussuunnittelija nostaa päätään

Viime aikoina Leila on myös pyöritellyt kalustus- ja sisustussuunnitelmia uusiin, tietysti itse rakennettaviin Raision toimitiloihin, joihin muutetaan elokuussa 2022. ”Se on kiva projekti”, sanoo Leila, joka on uransa aikana ehtinyt olla töissä myös keittiökaluste- ja lattiapäällysteyrityksissä. ”Muutama vuosi sitten Tikakoskella oli kerrostalokohde, jossa autoin asiakkaita pohtimaan lattioiden, laattojen ja keittiökaappien materiaaleja ja värejä. Nyt saamme valita niitä itsellemme.”

Muuton organisoinnissakin tarvitaan Leilan järjestelykykyä, vaikka matka ei pitkä olekaan: ”Kaksisataa metriä samaa katua pitkin.” 

”Aika hyvä ihmiseksi”

Toimistopäällikön vapaa-ajan harrastuslista on pitkä: ”Ruokahuoltoamme pyörittävä mies voisi sanoa, että käyn töiden jälkeen kotona vain kääntymässä.” Leila lentopalloilee, mökkeilee, toimii urheiluseuran hallituksessa ja taloyhtiön toiminnantarkastajana, silmäilee juuri päättyneen ensiapukurssin muistiinpanoja…” Minusta on mukava oppia uusia asioita”, hän sanoo.

Monena iltana Leila kiiruhtaa myös Liedon teatterin harjoituksiin. Kesällä 2022 näemme hänet kaksoisroolissa Pikku Pietarin piha -näytelmässä: ”Olen talonmies Harakka ja Pietarin äitipuoli Karoliina.” Moni Aapelin romaanin lukenut tai Mollbergin elokuvan nähnyt muistaa Karoliinan lämpimän repliikin, jolla hän rohkaisee poikapuoltaan: ”Minä olen hyvä. Minä olen aika hyvä ihmiseksi. Uskotko?” 

Leila ei olisi Leila, jos hänellä ei jo olisi vankka ote vuorosanoistaan.

Leila rooliasussaan Karoliinana.

Leilan luku- ja puuhavinkit

Hyötytietoa hyvien yöunien merkityksestä

Hyviä ohjeita ajankäytön suunnitteluun

Liput koko perheen näytelmään Pikku Pietarin piha, esitykset 17.6. – 9.7.22