Me teemme terveitä päiväkoteja

Päiväkoti on merkittävä ympäristö leikki-ikäiselle lapselle. Suurin osa suomalaislapsista on päiväkodissa useita vuosia elämästään, joten ei ole aivan sama, millaisessa rakennuksessa he päivänsä viettävät.

Meillä Tikakoskella on vahva kokemus päiväkotirakentamisesta. Olemme toteuttaneet viime vuosina jo 25 päiväkotia, jotka tarjoavat varhaiskasvatustilat yli 2300 lapselle. Viimeisimpänä luovutimme päiväkodit käyttäjilleen Kotkassa, Kouvolassa, Ruskossa, Uudessakaupungissa ja Varkaudessa. Uusia päiväkotityömaita käynnistyy tänä syksynä vielä viidessä eri kaupungissa.

Päiväkotirakentaminen on yksi yrityksemme toimintahaaroista, johon olemme halunneet erikoistua ja panostaa. Olemmekin lanseeranneet oman Terve päiväkoti -malliston, jonka perusperiaatteina ovat energiatehokkuus, tilojen muunneltavuus sekä sisäilman puhtaus.

Panostamme mallistossa ilmanvaihtoon ja LVI-tekniikkaan sekä tarkkaillemme sisäilman laatua, esimerkiksi hiilidioksidiarvojen osalta. Käytämme kaikissa päiväkodeissa liimatonta mattoa, jolla estämme sen, etteivät maton liima ja betoni muodosta haitallisia yhdisteitä.

Kiinteistöt rakennetaan kymmenien vuosien käyttöä ajatellen. Mallistomme talotekniikka tehdään siten, että pienillä kustannuksilla tiloja voi organisoida ja muuttaa tarpeen mukaan. Esimerkiksi liimaton matto on tarvittaessa helposti vaihdettavissa, ja sataprosenttinen järjestelmäalakatto mahdollistaa huoneiden akustiikkamuutokset.

Terve päiväkoti -mallisto toimii 3–6-ryhmäisenä, jolloin paikkaluku vaihtelee 63–126 lapsen välillä. Rakentamissamme päiväkodeissa on aina suurempi toimintatila, jota voidaan käyttää liikunta-, taide- tai musiikkitilana.

Toteutamme malliston asiakkaidemme tarpeiden mukaan – sen kokemuksen kautta, minkä olemme saavuttaneet päiväkoteja tehdessämme. Olemme kiinteistön luovuttamisen jälkeen kahden vuoden ajan kontaktissa käyttäjätahon kanssa, jolloin palaute tulee suoraan tekijälle.

Kantava ajatuksemme on se, että päiväkotikiinteistöissämme lapset voivat nauttia laadukkaasta varhaiskasvatuksesta ja aikuiset tehdä rauhassa töitä tarvitsematta keskittyä seiniin ympärillään.

Päiväkoti-ikäisen ja kouluikäisen lapsen isänä arvostan suuresti päiväkodin työntekijöitä ja heidän tekemäänsä työtä. Meidän tikakoskelaisten ja muidenkin rakennusalan ammattilaisten tehtävänä on toteuttaa tiloja, joissa varhaiskasvattajat saavat keskittyä olennaiseen eli lasten kanssa toimimiseen.

Anssi Heinonen
Toimitusjohtaja