Perusta kasvulle on valettu

Vuoden alussa on vakiintunut tapa pysähtyä ja ottaa aikaa menneen vuoden pohtimiseen. Pysähtyä, ja varmistua siitä, että suunta on oikea. Kurkatessa taaksepäin vuoteen 2017, voi todeta sen olleen Tikakoskelle kaikella tapaa hyvin menestyksekäs. Pääteemamme viime vuonna oli ydinliiketoiminnan kehittäminen vastaamaan tulevaisuuden kasvuhaasteita.

Viime vuonna hankkeita valmistui valtakunnallisesti eri puolelle Suomea ja valitsimme juuri oikeat uudet ammattilaiset vahvistamaan organisaatiotamme. Viime vuoden rekrytointiprosessit ovat mielestäni menneet täysin nappiin – liiketoimintaa tehostavat nyt sekä uusi tuotantojohtaja että myyntijohtaja. Tuotantotiimiämme tuli vahvistamaan kymmenen koulutettua työnjohtajaa. Uudet tikakoskelaiset ovat rakennusalan ehdottomia huipputekijöitä ja täydentävät tiimiämme mainiosti. Viime vuonna keskityimme kouluttautumiseen ja perehdyttämiseen, sillä etenkin rakennusalalla on tärkeää tietää mitä tekee.

Mielestäni viime vuoden suuri rekrytointi- ja kouluttautumisprojekti oli meidän kaikkien yhteinen ponnistus. Uskon, että sen onnistumiseen vaikutti ratkaisevasti muun muassa sekä hyvä henki että työnilo. Yhteishenkemme on näkynyt varmasti myös ulospäin. Hyvän maineemme ansiosta meidän on helppo valita satojen henkilöiden joukosta juuri ne oikeat, meille sopivat taitajat.

Suunnitelmallisen kehittämistyön lisäksi vuonna 2017 tapahtui monia hyviä asioita. Lujitimme suhteitamme niin pitkäaikaisten yhteistyökumppanien kanssa, mutta solmimme myös uusia, tärkeitä suhteita. Palasimme myös asuntomarkkinoille seitsemän vuoden tauon jälkeen ja asuntotuotanto yksityisille käynnistyi jälleen.

Nyt uuden vuoden alussa, haluamme kiittää yhteistyökumppaneitamme sekä jokaista työntekijäämme viime vuodesta. Olemassaolomme perusta on tehdä asiakkaistamme ja rakennuksiamme käyttävistä oman elämänsä sankareita. Me tuotamme arvoa siis asiakkaallemme, sekä heidän välityksellä heidän asiakkailleen.

Kun viime vuotta muistelee, olemme tehneet monia asioita hyvin. Keskityimme tietoisesti luomaan omalle organisaatiollemme sellaisen perustan, joka tulee kestämään tulevan kasvun. Meillä on nyt vahva ja hyvin koulutettu asiantuntijajoukko. Tästä on hyvä jatkaa meille suurta kasvun vuotta 2018. Olemme valmiita ja hihat on kääritty.

Anssi Heinonen
Toimitusjohtaja