Puhdastila mahdollistaa turvallisen tapaamisen hoivakodeissa

Puhdastila tarjoaa mahdollisuuden turvalliseen kohtaamiseen hoivakodin asukkaan ja läheisen välillä myös infektio- ja epidemia-aikoina.

HYVÄN OLON -puhdastilan tarkoituksena on mahdollistaa hoivakodin asukkaan tapaaminen perheenjäsenten kanssa tilanteissa, joissa hoivakodin asukasta halutaan suojella mahdollisilta virustartunnoilta.

Puhdastila on uusi elementti HYVÄN OLON -hoivakonseptissamme ja jatkuvan innovaatio- ja tuotekehitystoimintamme tulos. Tavoitteenamme on toteuttaa jatkossa puhdastila kaikkiin uusiin Tikakoski-hoivakiinteistöihimme.

HYVÄN OLON -puhdastila on yksinkertainen toteuttaa, eikä se aiheuta merkittäviä lisäkustannuksia, kun elementti huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa. Puhdastila hyödyntää pitkälti olemassa olevia teknisiä ratkaisuja uudella ja innovatiivisella tavalla.

Tahdomme Tikakosken hyvän olon hoivakotien asukkaille mahdollisimman hyvää ja turvallista yhdessäoloa. Uskomme, että hyvin suunniteltu hoivakoti on houkutteleva työpaikka myös ammattitaitoiselle henkilökunnalle. Puhdastila tarjoaa tähän oman tarvittavan lisänsä.

Puhdastila on kodinomainen olohuone lasiseinällä

Puhdastila sijoittuu hoivakodin pääsisäänkäynnin yhteyteen, jolloin tapaaminen järjestetään tavallisen vierailun tavoin. Asukas tulee puhdastilaan hoivakodin olohuoneesta normaalilta näyttävältä sisäänkäynnin kautta.

Tila on toteutettu kodinomaisesti. Se on sisustettu hoivakodin kotiolohuoneen tavoin. Sekä asukas että vieras saavat istua mukavasti nojatuoleissaan ilman näkökentässä olevia esteitä. Ainoastaan tilan jakava lasiseinä estää sen, etteivät asukas ja hänen vieraansa pysty koskettamaan toisiaan vaikkapa halaamalla.

Hoivakodin puhdastila on sisustettu kodinomaisesti. Vain huoneen lasiseinä erottaa asukkaan ja vieraan toisistaan.
Puhdastila on sisustettu kodinomaisesti olohuoneen tavoin. Vain lasiseinä erottaa asukkaan ja vieraan toisistaan. Kuva: ARKADI Arkkitehdit.

Kehittämässämme puhdastilassa:

  • Tilat on erotettu toisistaan ilmatiiviillä lasiseinällä.
  • Keskustelu toimii audiojärjestelmän kautta.
  • Tiloissa on erilliset ilmanvaihtojärjestelmät.
  • Asukkaan tila on osa hoivakodin ilmatilaa.
  • Vieraan tila on eristetty ilmatiiviisti muusta hoivakodin tiloista.
  • Tilan ilma ja pinnat puhdistetaan ja desinfioidaan systemaattisesti.

Puhdastilojen avulla mahdollisuus tavata läheisiä

Koronatilanteen myötä olemme oppineet ymmärtämään, että puhdastiloja tarvitaan nimenomaan hoivakodeissa. Puhdastila ei ole sidoksissa pelkkään koronatilanteeseen, vaan se on erinomainen apu myös kausi-influenssan aikoina. Koska hoivakodeissa asuvilla ikäihmisillä on usein alentunut vastuskyky, haluamme mahdollistaa heille turvallisen kanssakäymisen läheistensä kanssa kaikkina aikoina.

Teemme työtämme asiakkaidemme ehdoilla ja haluamme aina palvella loppuasiakasta ja heidän läheisiään. Tutustu tarkemmin hyvän olon -hoivakoteihimme. Uskomme, että puhdastilat hoivakodeissa helpottavat myös hoivakodin henkilöstön arkea.

Ikäihmisillä täytyy mielestämme olla oikeus tavata omaisiaan ja läheisiään myös kriisitilanteiden aikana.

Voimia syksyn koronatilanteeseen!