Tikakosken arvot ja historia

Rakentamisen laatu lähtee tekijästä: hänen arvoistaan ja kädentaidoistaan. Hyvän rakentajan tuntee vankasta ammattitaidosta toteuttaa asiakkaan erilaiset toiveet.

Kirvesmies Seppo Tikakoski perusti Rakennusurakointi S.Tikakoski Oy:n vuonna 1994. Alkuvuosinaan yritys toimi Varsinais-Suomen alueella suurten rakennusliikkeiden aliurakoitsijana ja erikoistui betoni- ja elementtirakentamiseen. Yritys oli mukana rakentamassa merkittäviä rakennuskohteita – erilaisia kerrostalohankkeita sekä julkisia rakennuksia kuten uimahalleja – vuosituhannen vaihteen Varsinais-Suomessa.

Kun yrityksen henkilökunta ja osaaminen kasvoivat, yritys sai reilut kymmenen vuotta perustamisestaan ensimmäisen insinöörinsä – allekirjoittaneen. Yritys alkoi siirtyä aliurakoinnista pääurakointi- ja KVR- eli kokonaisvastuurakentamishankkeisiin.

Erilaiset osaajat täydensivät toisiaan, ja yritys jatkoi kasvuaan arvojaan unohtamatta. Projektien suuretessa ja työntekijämäärän lisääntyessä siirryin yrityksen toimitusjohtajaksi ja vuonna 2010 yrityksen toiseksi omistajaksi yhdessä silloisen työpäällikön Kai Oksasen kanssa. Kaikkien yhteisestä toiveesta alkuperäinen omistaja toimii edelleen Tikakosken työmaatoiminnassa ja jakaa vankkaa osaamistaan nuoremmille työntekijöille.

Juhlimme tänä vuonna jo 23-vuotista taivaltamme. 2000-luvun aikana yrityksestämme on kasvanut vakaa ja osaava rakennusliike, joka pystyy vastaamaan asiakkaidensa toiveisiin. Kuten koko historiamme ajan, haluamme puhaltaa yhteen hiileen ja huolehtia myös kaikista työntekijöistämme.

Jokainen työntekijämme saa hyödyntää omia vahvuuksiaan. Koska olemme avoin, nuorekas ja ketterä organisaatio, työntekijämme pystyvät vaikuttamaan suoraan työhönsä ja sen tuloksiin. Keskeinen strategiamme laadukkaan työtuloksen takaamiseksi on työntekijöidemme kouluttaminen ja heidän työterveydestään huolehtiminen.

Ajattelemme, että kaiken ytimessä on ihminen. Haluamme tehdä rakennuksia ihmisille – rakennusten käyttäjille – ekologisuus ja kustannukset huomioiden.

Tahdomme toimia kestävästi ja rakentaa laadukkaasti. Kokonaisvaltaiseen rakentamiseen kuuluu huolellinen ja laadukas suunnittelu ja ammattimainen rakennusprosessi. Kustannuksiin tulee kiinnittää huomiota paitsi rakennusvaiheessa, myös kiinteistön koko elinkaaren aikana.

Pyrimme olemaan aito kumppani niin yksityisasiakkaillemme kuin yrityksillekin.

Teemme asioita tehokkaasti, mutta ilman ryppyotsaisuutta ja iloisella otteella.

Haluamme suhtautua asioihin inhimillisesti.

Anssi Heinonen
Toimitusjohtaja