Tikakosken arvot – kustannustehokkuus

Blogisarjani Tikakosken arvoista on edennyt kolmanteen osaansa. Kun aiemmin luupin alla olivat toimitusvarmuus ja innovatiivisuus, näin vuoden loppupuolella on hyvä pohdiskella, mitä kustannustehokkuus meille merkitsee.

Kustannustehokkuus tarkoittaa lyhyesti ja ytimekkäästi sitä, että teemme laadukasta työtä tehokkaasti ja kustannuksia tuhlailematta. Olemme ammattijohtajien organisaatio, joka tarjoaa osaavan ja pätevän työnjohdon ja toteutuksen moniin erilaisiin rakennushankkeisiin. Kun panostamme työmaan alussa aktiiviseen suunnitteluohjaukseen ja suunnitteluun, varmistamme hankkeen kuin hankkeen taloudellisuuden ja kustannustehokkuuden.

Kun työmaa alkaa, vastaavan työnjohtajan tehtävänä on suunnitella viikko- ja tehtäväkohtainen aikataulu aloituksesta luovutukseen. Hän tietää, kuka tekee mitäkin työtä milläkin viikolla ja pystyy sitouttamaan töihin pätevät resurssit. Rakennusalalla – kuten elämässä muutenkin – voi tapahtua yllättäviä asioita, joten perusteellisen suunnitelman avulla muutoksiin on helpompi reagoida kokonaisvaltaisesti.

Asiantunteva työnjohto takaa sen, että aikataulu ja budjetti pitävät ja että lopputulos on laadukas ja asianmukainen. Tuttu sanonta Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, pätee erittäin hyvin tässäkin tapauksessa.

Kiinteistön suurin kertakustannus on rakentaminen, mutta kuluthan eivät suinkaan lopu siihen. Meille kustannustehokkuus on myös sitä, että kiinteistön elinkaari olisi mahdollisimman pitkä ja käyttökustannukset pysyisivät kohtuullisina.

Erilaiset energiaratkaisut kehittyvät koko ajan, ja perehdymme niihin jatkuvasti. Rakennusalan yrityksen on oltava ajan hermoilla, jotta pystymme tarjoamaan ja toteuttamaan asiakkaillemme viimeisimmät ja tehokkaimmat energiaratkaisut.

Jos kiinteistön käyttöikä on 50 vuotta, oikeanlainen tilasuunnittelu mahdollistaa myös kiinteistön uudelleenkäytön myöhemmässä vaiheessa. Se, jos jokin on kustannustehokkuutta.

Tuemme ja kannustamme henkilökuntaamme innovatiiviseen ajatteluun. Pidämme säännöllisin väliajoin strategiapäiviä, joissa haastamme henkilökuntaa avoimuuteen keskusteluun. Kun keskustelusta tekee jatkuvan, kynnys pienenee pikkuhiljaa ja työntekijät oppivat jakamaan ajatuksiaan avoimemmin.

Työpäälliköt ja työnjohtajat käyvät viikoittain keskusteluja onnistumisista ja haasteista. Työpäälliköt keskustelevat tuotantojohtajan kanssa kuukausittain, jonka jälkeen tuotantojohtaja ja toimitusjohtaja vetävät asioita yhteen – niin ikään kerran kuukaudessa.

Kustannustehokkuus tarkoittaa meille siis myös sitä, että toimintatapamme ovat tehokkaita. Kun analysoimme omaa toimintaamme, opimme omista tekemisistämme sekä muiden tekemisistä lisää.

Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneillemme ja työntekijöillemme tästä vuodesta. Kustannustehokasta ja onnellista uutta vuotta 2019!

Anssi Heinonen
toimitusjohtaja