Tikakoski-rakennus on kunnille hyvä päätös

Rakennusliike Tikakoski on yksi Suomen johtavista päivä- ja hoivakotien sekä palvelukortteleiden rakentajista. Toteutamme rakennushankkeet nopealla aikataululla ja ilman kunnan omaa investointia. Kiinnitämme kohteissa erityisesti huomiota sisäilman laatuun, jota voidaan seurata ja mitata reaaliaikaisesti.

Tarjoamme kunnille ja kaupungeille päivä- tai hoivakodin toteutuksen nopealla aikataululla. Hankimme kohteelle investorin ja teemme tilaajan kanssa avaimet käteen -sopimuksen. Kunta ei tällöin sido omia rahojaan kiinteistöön ja saa hyvän hoiva- tai päiväkotitoimijan, joka tuottaa kunnalle kyseisen palvelun. Tämän kautta kunta saavuttaa merkittävää säästöä.

Vuodesta 1994 toiminut Rakennusliike Tikakoski on rakentanut Suomessa yli 100 hoiva- ja palvelukiinteistöä yli 50 kaupunkiin ja kuntaan. Päiväkoteja on toteutettu yli 40 ja hoitopaikkoja yli 6000 asiakkaalle. Toiminta perustuu kokonaisvaltaiseen rakentamiseen, jossa asiakkaan tarpeet ja taloudelliset resurssit kohtaavat kustannustehokkaalla tavalla.

Olemme kustannustehokas ja innovatiivinen kumppani sekä sisäilmavastuullinen toimija

Suunnittelemme kohteet yhdessä tilaajan kanssa ja olemme avoimia toiminnassamme, jonka ansiosta kumppanuutemme ovat kestoltaan pitkiä. Sopimusten minimiajat ovat yleensä 10-20 vuotta.

Räätälöimme kohteet aina tilaajan tarpeiden mukaan. Käytämme kohteissa materiaaleina puuta, hirttä tai kiveä, kaavamääräyksistä riippuen. Asiakkaan tarve ja tontti ratkaisevat rakennuksen suunnitteluratkaisut.

Rakennusten laadukas sisäilma on meille kunnia-asia. Käytämme kohteissamme muun muassa liimattomia lattiarakenteita. Panostamme sisäilman laatuun kaikin tavoin ja käytämme ilmanvaihtokoneita, joissa ilmamäärät vaihtuvat tarpeen ja käytön mukaan.

Uusimpana elementtinä olemme ottaneet mukaan sisäilman laadun mittauksen. Sisäilman laatua voi seurata reaaliaikaisesti esimerkiksi päiväkotitiloissa olevista näytöistä. Näin mahdollisiin poikkeamiin voidaan reagoida nopeasti.

Myös päiväkotien ja hoivakotien akustiikasta ja äänimaailmasta puhutaan tänä päivänä paljon. Käytämme kohteissamme seinä- ja kattopinnoilla materiaaleja, jotka tekevät äänimaailmasta tasapainoisen. Tällöin melu ei häiritse esimerkiksi lapsen oppimista tai hoivakodin asukasta.

Me huolehdimme muusta – tarvitsette vain rakennuspaikan

Kun yksityinen toimija rahoittaa hankkeen, kunta saa maavuokratuloja tontista pitkälle ajalle.

Käytämme suunnittelussamme monipuolisia ammattilaistahoja. Järjestämme työpajoja, joihin pääsevät osallistumaan myös tilojen käyttäjät. 

Avaimet käteen -toimintamalli on kunnalle taloudellisesti riskitön. Se lisää kunnan vetovoimaa ja houkuttelevuutta. Hyvän olon -konseptissa esimerkiksi päiväkoti saadaan käyttöön vuoden sisällä projektin käynnistymisestä.

Porin Asuntomessuille toteuttamassamme tiedepäiväkodissa on panostettu esimerkiksi tilojen muunneltavuuteen. Isot, avattavat tilat voidaan tarvittaessa sulkea myös pienryhmätiloiksi. Se lisää tilojen käyttömahdollisuuksia.

Jorma Juurikka
Myyntijohtaja

Antti Kurkela
Palvelujohtaja