Tikakoski tarjoaa työn tekemisen iloa

Tikakoskella työskentely tarjoaa minulle onnistumisia, hyviä työolosuhteita, mukavan työyhteisön sekä mahdollisuuden kehittyä työssäni.

Tikakoskella on hyvä tehdä töitä, koska työnantajani kuulee toiveitani ja saan tehdä työtä, joka tuntuu tärkeältä ja merkitykselliseltä. Päädyin Tikakoskelle töihin AMK:n työharjoittelun kautta vuonna 2017, kun opiskelin Turun ammattikorkeakoulussa rakennusmestariksi.

Aiemmalta koulutukseltani olen LVI-asentaja. Olen toiminut ilmastointiasentajana, putkimiehenä, kylmälaiteasentajana ja monenlaisissa sekahommissa. Rakennusmestariksi kouluttautuminen oli ollut pidemmän aikaa mielessäni, koska olen pyörinyt koko työurani ajan rakennustyömailla. Valmistuin opintojeni päätteeksi rakennusmestariksi tammikuussa 2018.

Kun sain ensimmäisen johtamani työmaan aikoinaan pakettiin, pohdiskelin asiaa näin: ”Fiilikset ovat hienot, ja olen oppinut matkan aikana monenlaista. Tämä työ on juuri sitä, mitä haluan tehdä, joten suuntaan avoimin mielin eteenpäin kohti seuraavaa työmaata.”

Töiden johtamista ja työssä kannustamista

Porin kaupungin lastensuojeluyksikkö on tarkoitettu 14 nuorelle.

Tällä hetkellä toimin vastaavana työnjohtajana Porin Lastensuojeluyksikön työmaalla. 14 nuorelle tarkoitettu lastensuojeluyksikkö luovutetaan kesäkuun lopussa. Kohde on kooltaan 774 m2 ja lastensuojelupalvelun tuottaa Porin kaupunki.

Työmaalla on mennyt kaikki oikein hienosti ja suunnitelmien mukaan. Urakoitsijat ovat hoitaneet työnsä pääosin todella hyvin.

Vastaavan työnjohtajan päivät pitävät sisällään tavaran tilauksia, laskujen hyväksymisiä, erilaista kustannus- ja aikatauluseurantaa sekä työnjohdollisia tehtäviä. Teen joka päivä myös työmaakierroksia, joissa tsekkaan, että hommat rullaavat eteenpäin.

Työurani alussa olen kuvaillut työnjohtajan tehtäviä näin:

Mielestäni työnjohtajan tärkein tehtävä on töiden edellytysten järjestäminen ja henkilöjohtaminen. Pitää olla pelisilmää, jotta näkee, miten porukalla menee ja onko työmaalla kaikilla hyvä fiilis tehdä töitä. Jos itse tulen naama mutrussa töihin, se vaikuttaa tietysti kaikkiin muihinkin, joten toisten huomioonottaminen on tosi tärkeää.”

Olen edelleen samoilla linjoilla. Työnjohtajan tulee osata kuunnella herkällä korvalla työmaan muuta porukkaa ja kannustaa heitä työssään. Antoisimmat hetket työteossa tulevat edelleen porukan kanssa onnistumisista hyvien urakoiden ja suoritusten muodossa. Pidän myös työvaiheiden suunnittelusta ja yhteensovittamisesta. Jos saamme kaikki vielä menemään just suunnitellun mukaisesti, se on aina plussaa.

Olen aiemmin pohdiskellut, että työnjohtajan on hyvä osata mukautua erilaisiin tilanteisiin. Tuumaan yhä samalla tavalla kuin työurani alussa eli: ”Ei kannata jäädä turhaan murehtimaan asioita, vaan mennä mieluummin täysillä eteenpäin ja tehdä hommat pois alta.

Mielekästä ja haastavaa työtä

Minulle on tärkeää, että saan tehdä mielekästä ja haastavaa työtä, koska vietän työn parissa suurimman osan valveillaoloajastani. Työ antaa minulle onnistumisia ja hienoja kokemuksia, palkkatuloja ja toki joskus myös pettymyksiä, mutta ne kuuluvat työntekoon.

Olen viihtynyt mainiosti Tikakoskella ja pidän yrityksen työilmapiiristä. Tikakoski on tarjonnut minulle hyvät työolosuhteet, ja lisäksi olen saanut mahdollisuuden kehittyä ammatillisesti itselleni sopivalla tavalla eli työharjoittelusta työnjohtajaksi ja siitä nykyiseen tehtävääni vastaavaksi työnjohtajaksi.

Haluan kehittyä entisestään vastaavan työnjohtajan työhön kuuluvassa tekemisessä kuten töiden suunnittelussa ja urakkaneuvotteluissa. Esimerkiksi neuvottelutaidoissa voi aina kehittyä paremmaksi. Myös työssä eteneminen kiinnostaa minua.

Tikakoski tarjoaa työnantajana lukuisia etuja työntekijöilleen. Saamme Smartumin liikunta- ja kulttuuriedun sekä laajan työkykyvakuutuksen työterveyshuollon lisäksi. Työyhteisömme on mukava ja kannustava ja meillä on hyvä tekemisen meininki.

Suosittelen Tikakoskea työnantajana ihmisille, jotka haluavat tehdä töitä itsenäisesti hyvän porukan tukemana. Tule meille töihin!

Mukavaa kesää!