Tilojen huolellisella suunnittelulla lisää viihtyvyyttä

Sospro on avannut Janakkalan Kiipulassa maaliskuun alussa 7-paikkaisen, lievästi kehitysvammaisille peruskouluikäisille lapsille sekä̈ ammatillisia opintoja suorittaville nuorille suunnatun asuinyksikön Pähkylän, jonka Tikakoski on toteuttanut kohderyhmän erityishaasteet huomioiden.

Tikakoski on huomioinut projektin alkuvaiheesta saakka kohderyhmän tarpeet mm. materiaalien, ääni- ja värimaailman sekä rakennuksen ja piha-alueiden turvallisuuden ja valvottavuuden suhteen. Tilojen huolellinen suunnittelu tukee lasten ja nuorten viihtymistä asuinyksikössä. Rakennuksissa on kiinnitetty erityishuomiota kodinomaisuuteen sekä siihen, että lapsilla on omaa rauhaa, mutta myös tilaa ja mahdollisuuksia yhdessä olemiseen.

”Kun yhteistyö toimii ja pääsemme loistavaan lopputulokseen, sehän on kaikille mukava asia! Mitään en näistä taloista muuttaisi tai tekisi niissä toisin. Kohde täyttää kaikki asuinyksikön kriteerit ja niihin mahtuu elämää – kodinomaisessa miljöössä”, summaa Sospro Kanta-Häme Oy:n Eveliina Selänpää hymyillen.

Lue blogistamme mitä Sospro Kanta-Häme Oy:n toiminnanjohtaja Eveliina Selänpää kertoo yhteistyöstämme.