Toimistaan yritys tunnetaan – tutustu Tikakosken arvoihin

Tikakosken päämääränä on olla ensisijaisesti hyvä kumppani ja luotsi. Haluamme helpottaa asiakkaamme arkea ja tehdä rakennushankkeen läpiviemisen mahdollisimman vaivattomaksi. Niinhän sitä sanotaan, että toimistaan se yritys tunnetaan. Kirkastimme toimintatapamme neljään sanaan – näin syntyivät Tikakosken arvot. Arvot eivät ole meillä pelkkää sanahelinää, vaan ne todellakin antavat kaikelle toiminnallemme raamit. Arvot ovat tapa toimia ja meillä ne muodostavat myös hyvän rakennuskumppanuuden peruspilarit.

Mitä arvomme sitten ovat? Ne ovat toimitusvarmuus, innovatiivisuus, kustannustehokkuus ja avoimuus. Yhdessä nämä sanat muodostavat TIKA-sanan, joka muistuttaa meitä arvoistamme rakennusliikkeen ja emoyhtiömme TIKA Group oy:n nimissä. Arvomme ovat

T – Toimitusvarmuus. Se mitä lupaamme, se pitää. Ammattijohtajamme varmistavat, että hankkeet viedään maaliin sovitulla tavalla. Tämä on meidän lajimme!

I – Innovatiivisuus. Hyödynnämme uusia innovaatioita rakennusten suunnittelussa ja toteutuksessa. Asiakkaat voivat olla varmoja, että olemme perillä rakennusalan uusimmista teknologioista. Rakennusala muuttuu hurjaa tahtia ja me pysymme mukana kouluttautumalla ja valmentamalla omia työntekijöitämme. Haemme uusia innovaatioita kehittääksemme työtämme ja parhaimmiksi havaitut käytännöt opetamme kaikille tikakoskelaisille. Seuraamme aktiivisesti alan uusia tuulia!

K – Kustannustehokkuus tarkoittaa, että teemme laadukasta työtä tehokkaasti ja rahoja tuhlailematta. Olemme ammattijohtajien organisaatio ja tarjoamme osaavan ja pätevän työnjohdon moniin erilaisiin rakennushankkeisiin. Työmaiden alkupuolella panostamme aktiiviseen suunnitteluohjaukseen ja suunnitteluun – juuri se varmistaa hankkeen kuin hankkeen taloudellisuuden ja tehokkuuden. Asiantunteva työnjohto takaa sen, että aikataulu ja budjetti pitävät ja että lopputulos on laadukas ja asianmukainen.

A – Avoimuus. Yksi tärkeimmistä arvoistamme on kuunnella ja kuulla asiakastamme. Avoin ja kehittävä toimintatapa synnyttää molemminpuolisia hyötyjä. Haluamme, että sekä asiakkaalle että meille tikakoskelaisille on aina selvää, mitä on luvattu ja missä mennään. Esimerkiksi mokien peittely voi olla rakennusalalla hyvin tuhoisaa. Arkemme kannustaa siihen, että erehdyksistäkin puhutaan rehellisesti ja heti niitä kohdatessa. Vian korjaaminen saman tien on huomattavasti halvempaa kuin vasta silloin, kun on jääty kiinni. Me olemme sanojemme takana ja asiakaslähtöisiä – avoimesti.

Arvot näkyvät tekemisessämme läpi organisaation. Tavoitteemme on tuottaa lisäarvoa ja tehdä asiakkaastamme tähti. Haluamme olla asiakkaillemme joustava, tarkoituksenmukainen ja välitön kumppani ja uskon, että arvopohjaisen toiminnan kautta olemme sellainen.

Anssi Heinonen
Toimitusjohtaja