Työntekijöiden hyvinvointi

Työntekijöidemme hyvinvointi on äärimmäisen lähellä sydäntäni. Ajattelen, että yrityksen ilmapiirin pitää olla positiivinen, koska yrityksen laatu ja menestys ovat mielestäni siitä kiinni. Jos työntekijät eivät voi hyvin, myöskään yritys ei voi menestyä.

Yrityksemme viisi ensimmäistä työntekijää ovat yhä talossa, ja olen itse yksi heistä. Tulin vuonna 2005 Tikakoskelle insinööriopiskelijana ja olen edennyt vuosien aikana yrityksen toimitusjohtajaksi ja yhdeksi omistajista. Tällä hetkellä meitä tikakoskelaisia on yhteensä jo 35.

Saamamme viesti kentältä on toistuvasti se, että työilmapiiri on hyvä eikä työnjohdon, työntekijöiden ja ylempien toimihenkilöiden kanssa ole mitään rajapintaa. Useimmat taloon tulleista ovat halunneet myös jäädä.

Työnantajana haluamme pitää henkilöstöstämme hyvää huolta. Tarjoamme työntekijöille merkittävän henkilöstöedun eli kaiken kattavan hoitokuluvakuutuksen, joka korvaa erikoislääkäritasoisen hoidon kustannukset. Hoitokuluvakuutuksen lisäksi lääkekuluturva korvaa lääkärin määräämiä lääkevalmisteita ja terapiaturva erilaisia terapiakuluja. Vakuutuksessa ei ole reunaehtoja, eli se ei sulje pois mitään vanhoja vammoja. Otimme vakuutuksen heti, kun yrityksemme taloustilanne mahdollisti vakuutuksen ottamisen.

Tarjoamme työntekijöillemme suurimman mahdollisen määrän liikunta- ja kulttuuriseteleitä sekä kaksi työhyvinvointipäivää vuodessa. Koulutamme jatkuvasti työntekijöitämme rakennustyöpäälliköiksi tai työnjohtajiksi yrityksemme laskuun.

Panostamme työntekijäämme, mutta vaadimme myös häneltä yritykseen sitoutumista. Tarjoamme haasteita ja tukea emmekä jätä ketään työntekijäämme pulaan. Olemme innovatiivinen yritys ja tarjoamme työntekijöillemme hyvän paikan kehittyä. Emme ole valmiita, vaan haemme ihmisiä mukaan tekemään yritystä sellaiseksi, millainen haluamme tulevaisuudessa olla.

Olen saanut kimmokkeen yrittäjyyteen isältäni, joka toimi Turun kaupungin pääluottamusmiehenä kunta-alan ammattiliitossa. Hän oli työntekijöiden edustaja ja minä olen alusta lähtien suuntautunut yrittäjyyteen, mutta yrittäjyys on merkinnyt minulle aina yhteen hiileen puhaltamista.

Tikakosken toimitusjohtajana pidän työntekijöiden etujen ja oikeuksien ajamista tärkeänä. Ajattelen, etteivät edut ole mitään bonuksia, vaan kuuluvat hyvälle työntekijälle automaattisesti. Koska isäni on koko elämänsä tehnyt työtä ammattiliittojen edustajana, haluan myös omalla urallani jatkaa samaa ajatusta. Yrityksen kuuluu olla yhteisö, jonka jokainen jäsen on yhtä tärkeä.

Anssi Heinonen
Toimitusjohtaja