Uusi nimi, tutut arvot

Rakennusurakointi Tikakoski on nyt Vestera. Otimme uuden nimen, koska olemme lähes 30 vuodessa kasvaneet edellisestä ulos. Päätös tuntuu isolta ja vähän jännittävältäkin, mutta oikealta: muutoksessa on moottori. Arvoistamme ja toimintatavoistamme pidämme kuitenkin visusti kiinni.

Jos haluaisimme mukailla toista suomalaista syntytarinaa, kertoisimme, että alussa oli paku, pakki ja taitava kirvesmies, joka pääsi ensin aliurakoimaan suurille rakennusliikkeille, ja uskalsi sitten palkata työkaverin, ja toisen ja kolmannenkin, ja investoida monipuolisen osaamisen kasvattamiseen. Ja joka osasi viisaasti todeta, että pitkän rupeaman jälkeen on aivan luvallista lyödä vasara pakkiin.

Toisinaan muutos kutsuu muutosta. Me vilkutimme elokuussa 2022 kiitolliset hyvästit hyvin palvelleelle nimellemme, josta olemme kasvaneet ulos. ”Jatkamme matkaa Vesterana: rakennusalan asiantuntijayrityksenä, jolla on juuret Länsi-Suomessa ja katse koko maassa”, toimitusjohtaja Sanna Heinonen kertoo. Samassa yhteydessä päivitimme yritysilmeemme.

Kasvumme varsinaissuomalaisesta Tikakoskesta valtakunnalliseksi Vesteraksi ei ole himmentänyt olemassaolomme syytä, joka on asiakkaiden odotusten ylittäminen ja koko rakennusalan mielikuvan parantaminen.

Uskomme siis kekseliääseen ongelmanratkaisuun, avoimeen tiedonkulkuun, sopimusten kunnioittamiseen ja, ihan samalla tavalla kuin 30 vuotta sitten, täsmällisyyteen, taloudellisuuteen sekä jämpteihin jiireihin. 

Uskomme tuttuihin arvoihimme, joita ovat toimitusvarmuus, kustannustehokkuus, innovatiivisuus ja avoimuus. Niiden päälle olemme rakentaneet asiantuntijayrityksen, johon sekä kuntasektori että yksityiset toimijat luottavat.

”Olemme myös aina uskoneet rakennuksiin, joissa asukkailla ja työntekijöillä on hyvä olla, ja joiden fiksut rahoitusratkaisut ilahduttavat omistajiaan ja rakennuttajiaan”, Sanna muistuttaa. ”Tämäkin on ajattelutapa, joka ei tule muuttumaan.”

Loogisen valinnan pitää tuntuakin hyvältä. Sellaisen kanssa on mukava elää.