Päiväkoti, Lempäälä

Rakennusliike Tikakosken ja Verkanappuloiden yhteistyön tuloksena on valmistunut lukuisia päiväkoteja Turun seudulle. Nyt myös pirkanmaalaiset nappulat saavat nauttia upouuden päiväkodin toimivista tiloista, joissa henkilökuntakin viihtyy erinomaisesti.

Päiväkoti, Lempäälä
Palveluntuottaja: Verkanappulat Oy
Päiväkoti 96 lapselle
Rakennus on kooltaan 815,5 m2
Kohde on valmistunut huhtikuussa 2020

”Tikakoski on meille tuttu kumppani, koska yhteistyömme on alkanut jo vuosia sitten ja sujunut hyvin”, kertoo yksityisiä varhaiskasvatuspalveluja tarjoavan Verkanappulat Oy:n toimitusjohtaja Minna Takkula.

Tikakoski rakensi Verkanappuloille päiväkodit Maskuun ja Paimioon vuonna 2013. Yhteisiä projekteja on ollut niiden jälkeen lukuisia. Viimeisin eli Nappula-aron päiväkoti valmistui Lempäälään helmikuussa 2020. Myös tämän päiväkodin suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota käytännöllisyyteen ja toimivuuteen.

Päiväkodeissa eletään hyvää arkea lasten ehdoilla: leikitään, opitaan, levätään, liikutaan, hoivataan, syödään ja ulkoillaan. Laadukkaissa tiloissa on Takkulan mukaan helppo pyörittää laadukasta toimintaa.

Tilojen suunnittelua toiveet huomioiden

Verkanappuloille toteutetuissa päiväkotirakennuksissa on aina ryhmätyö- ja pienryhmätilat, yhteiset tilat, kuraeteiset ja wc-tilat sekä toimisto, kodinhoitohuone, sosiaalitilat ja varasto. Nappula-arossa on myös oma kokki ja hänelle oma keittiö.

Hankkeiden välissä tilat kehittyvät. ”Seuraavaan kohteeseen voimme aina saada jotain sellaista, joka on hyväksi havaittu jo käytössä olevassa päiväkodissamme”, Takkula mainitsee.

Yksi uudistus koskee esimerkiksi päivälepokäytänteitä. Nappula-arossa ei ole kaappisänkyjä vaan siirrettävät sängyt. Ne ja käytännölliset, laadukkaat seinä- ja lattiamateriaalit helpottavat tilojen puhtaanapitoa.

”Olemme olleet tyytyväisiä yhteistyöhön Tikakosken kanssa”, Minna Takkula summaa. ”Aikataulut ovat pitäneet, laadukkaisiin materiaaleihin on panostettu, ja rakenteelliset muutokset on tehty toiveidemme mukaan. Voimme lämpimästi suositella Tikakoskea yhteistyökumppaniksi.”